Vesti

ZAJEDNO AKTIVNI: BESPLATNA SAVA OSIGURANJE PORODIČNA TRKA

01.02.2019

Sunčan prolećni dan, vesela muzika koja će svakoga razbuditi, razigrana i srećna deca, lavež pasa, roditelji u šarenim majicama, baloni, crveni nosevi i trikovi iz rukava… Zvučati kao scena sa dečijih rođendana u prirodi sa sredine 20. veka, međutim tako će zapravo izgledati SAVA OSIGURANJE Porodična trka u organizaciji Atletskog saveza Srbije. U okviru Serbia […]

Sunčan prolećni dan, vesela muzika koja će svakoga razbuditi, razigrana i srećna deca, lavež pasa, roditelji u šarenim majicama, baloni, crveni nosevi i trikovi iz rukava… Zvučati kao scena sa dečijih rođendana u prirodi sa sredine 20. veka, međutim tako će zapravo izgledati SAVA OSIGURANJE Porodična trka u organizaciji Atletskog saveza Srbije.

U okviru Serbia marathon-a, 31.marta ove godine održaće se porodična trka na 3km, u kojoj je učešće dozvoljeno svima, nevezano za starosnu kategoriju, pol, spremnost, rasu, klasu…., tako da su i vaši kućni ljubimci više nego dobrodošli! Naša trka je inkluzivna i svi članovi porodice i oni koji se tako osećaju, mogu krenuti sa startne linije i proći kroz cilj.

Ideja naše trke je da roditelji, svojim primerom, podstaknu decu da budu aktivna, a sve to uz dobru zabavu i vreme koje će provesti zajedno. Razvoj tehnologije stvorio je tzv. „sedeću“ generaciju mladih koja se udaljava od zdravih životnih navika, pa trčanje po parku i u prirodi menjaju za trčanje u video igrama.

Sportska psihološkinja i spisateljica Amanda Hils tvrdi da su deca, koja uživaju u vežbanju u ranoj životnoj fazi, aktivna tokom celog života. Deca često vežbanje i fizičku aktivnost vezuju za časove fizičkog vaspitanja u školi. Na nama je da im predstavimo šareniju i zabavniju stranu vežbanja.

Iskoristite ovu trku, provedite jedan divan dan u krugu porodice, zajedno sa nama, i osetite se kao šampioni. Prijave su otvorene i potpuno BESPLATNE, a do sada je prijavljeno 320 učesnika/ca. Više informacija o samoj trci možete naći na linku: http://serbiamarathon.com/porodicna-trka/ .