Charity - Serbia Marathon - trkački spektakl godine
srb-mrtn-logo

Charity

Trkači, da li želite da vaše trčanje obogatite višim ciljem? Pored toga što je trčanje zdravo za nas, što nam daje dobar osećaj i što je Serbia marathon uzbudljiv način da se završi trkačka sezona 2019, trčanje za viši cilj je nešto što svaki trkač može da učini kao mali dodatni napor koji će nekome puno značiti.

“Trčanje za viši cilj”, najprostije znači da, na Serbia marathonu, budete deo jedne od brojnih humanitarnih organizacija, te da tokom priprema za trku, pored toga što se hvalite vašim treninzima na Fejsbuku, školi ili poslu, promovišete i organizaciju čiji ste “član” i u svom orkruženju prikupite određena novčana sredstva koja onda uplatite na račun te organizacije.

Najjednostavnije rečeno vi “prodajete kilometre”, tj ako trčite npr. polumaraton od 21km, svaki vaš pretrčani kilometar možete prodati kolegama za 1.000 dinara. Tih 21.000,00 RSD koje prikupite uplatite organizaciji za koju trčite, a organizacija će se potruditi da vam napravi mali poklon – da li u vidu specijalne majice, plakete, žurke ili slično.

Za koju organizaciju da se prijavim?

Svi mi u svom okruženju imamo bližu ili dalju osobu čija nas životna priča pokreće. Ta priča može biti onespokojavajuća, kao što su teške bolesti naših najdražih ili naše dece. To može biti i priča o uspehu nekog koji nismo očekivali. Sve ove priče nam daju snagu da istrčimo svoju trku!

Ako je nekome bliska osoba preminula od raka, možda bi mogao da se priključi fondaciji koja zbrinjava obolele. Možda neko želi da pomogne mladim preduzetnicima da pokrenu svoj biznis. Svoje trčanje može da posveti tom cilju. Svaka organizacija promoviše svoju misiju, a na vama je samo da odaberete onaj tim koji će vam pomoći da završite Serbia marathon, kada vam bude teško i budete želeli da odustanete.

5 razloga da trčite u humanitarne svrhe

1. Motivacija: Kada trčite za viši cilj, a ne samo za sebe, motivisaniji ste da trenirate i po lošim vremenskim uslovima i kada vam se baš i ne trči. Na samoj trci, činjenica da trčite u humanitarne svrhe je vetar u leđa kada je najteže. Nemojte izneveriti vaše prijatelje koji su donirali novac za vas. Odustajanje nije opcija!

2. Lični razlozi: Kada trčite u humanitarne svrhe vi zapravo menjate živote i pomažete ljudima. Pronađite vaš razlog zbog kojeg ćete trčati. Možda postoji organizacija koja je vama pomogla ili vašim bližnjima? Što je cilj ličniji, to je i veći i lakše ćete se motivisati da trku istrčite do kraja.

3. Budite promena: Trčanjem u humanitarne svrhe prikupljate novac za organizaciju koja se bori za one kojima je pomoć u borbi potrebna. Ali nije sve u novcu. Trčanjem u majici sa jakom porukom ili znakom organizacije za koju trčite, podižete svest o problemima sa kojima se ranjive grupe u našem društvu svakodnevno sreću. Vaši prijatelji i pratioci na društvenim mrežama biće u prilici da se upoznaju sa radom organizacije za koju trčite, a to je svakako jedan od načina na koji podržavate njihov rad i pomažete ostvarenju njihovog cilja.

4. Dajete ali i dobijate: Organizacije često svojim trkačima/cama obezbeđuju podršku pre, tokom i nakon trke u znak zahvalnosti. Bilo da je to trkački plan, podrška na samoj stazi ili masaža posle trke… vaš trud je prepoznat i zahvalnost u vidu ovih “poklončića” ne izostaje, a to je svakako motiv više da se priključite.

5. Promovišemo prave vrednosti: Često čujemo kako je u Srbiji sve loše i ništa ne može dobro da se napravi. Učestvovanjem u ovoj platformi, bilo kao trkač, bilo kao donator (vaš kolega sa posla koji vam daje novac) ili kao humanitarni partner, činimo da se jedna dobra priča kreira u našoj zemlji.

Prijavi se!

Pozivamo vas da budete deo najvećeg fundraising događaja koji okuplja najveći broj humanitarnih organizacija/fondacija u zemlji i regionu. Uskoro na ovoj stranici će biti listing svih organizacija sa kojima sarađujemo.

Ako ste humanitarna organizacija/fondacija, detalje o humanitarnoj platformi pronađite OVDE.

comtrade

NE PROPUSTI TRKAČKI DOGAĐAJ GODINE