Pravilnik - Serbia Marathon - trkački spektakl godine
srb-mrtn-logo

Pravilnik

Da biste se registrovali i zvanično postali učesnik SERBIARUN 5 i 10k, morate potvrditi da se slažete sa sledećim pravilima. Pravila važe za sve učesnike trka i molimo vas da ih pažljivo pročitate.

Popunjavanjem prijave na našem sajtu, automatski prihvatate i sve što je navedeno u ovom pravilniku

Pravila iz ovog dokumenta su obavezujuća za sve trkače i organizatore i sadrže smernice vezane za samu trku i organizaciju ove sportske manifestacije.

Napomena: Svi maloletni učesnici trka moraju imati pismeno odobrenje roditelja, svojeručno potpisano, za učešće na trkama u okviru SERBIARUN-a.

Organizator preduzima sve moguće mere da bi učesnici događaja bili bezbedni. Svi učesnici prihvataju da trče na svoj sopstveni rizik. Organizator ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo kakav gubitak imovine u toku događaja.

Prema IAAF i AIMS pravilima, trkači moraju napustiti trku, ako bilo ko od službenih lica od njih to zatraži u suprotnom će biti diskvalifikovani.

Ljubimci (životinje) kao i bilo koje prevozno sredstvo na točkovima nisu dozvoljeni na trasi ili na startu/cilju trke.

Ukoliko iz bilo kog razloga trka mora biti otkazana (vremenski uslovi, nepredviđeni događaji) startnine se ne vraćaju.

Ukoliko osoba koja je uplatila startninu ne može da nastupi, startnina može biti preneta na drugu osobu, ali ne i na dan trke.

Organizator zadržava pravo da ne prihvati startninu i učešće na trci od onoga za koga smatra da ne treba da nastupi.

Limit za završetak trka je 1 sat i 30 min.

Svi učesnici koji se zadese na stazi nakon isteka vremenskog limita, biće zamoljeni da završe trku trčeći ili hodajući trotoarom.

NE PROPUSTI TRKAČKI DOGAĐAJ GODINE