Vesti

Prvi Serbia Marathon  – prvi korak ka najvećoj humanitarnoj platformi u regionu

25.01.2019

Prva Serbia Marathon trka u organizaciji Atletskog saveza Srbije održaće se 3. novembra 2019. godine. Pored glavne maratonske, trkama na 5 i 21 km se zatvara trkačka sezona sa spektakularnim finišom u Beogradskoj areni. Trkači na Serbia marathonu imaće priliku da trče za viši cilj i da kroz svoje trčanje pomognu onima kome je pomoć […]

Prva Serbia Marathon trka u organizaciji Atletskog saveza Srbije održaće se 3. novembra 2019. godine. Pored glavne maratonske, trkama na 5 i 21 km se zatvara trkačka sezona sa spektakularnim finišom u Beogradskoj areni.

Trkači na Serbia marathonu imaće priliku da trče za viši cilj i da kroz svoje trčanje pomognu onima kome je pomoć najpotrebnija.

Pozivamo sve humanitarne organizacije koje bi da se priključe Humanitarnoj platformi Prvog Serbia Marathona da se 28. februara prijave za partnerstvo i da na taj način zajednički postanemo najveća humanitarna platforma u regionu. Sve informacije o mogućem partnerstvu možete da pronađete ovde.

Formiranjem humanitarne platfrome, svaki trkač koji to želi, na ovaj način može da postane heroj i da doprinese sakupljanju sredstava za organizaciju čiji rad smatra važnim. Najjednostavnije rečeno trkači “prodaju kilometre”, ako trče npr. polumaraton od 21km, svaki  pretrčani kilometar može da se proda kolegama za 1.000 dinara. Tih 21.000,00 RSD koje prikupite uplaćuju se organizaciji za koju trče, a organizacija će se potruditi da napravi mali poklon –  u vidu specijalne majice, plakete, žurke ili slično.

 

“Po uzoru na Londonski maraton želimo da okupimo sve najvažnije humanitarne organizacije u zemlji i iskoristimo Serbia marathon da ih povežemo sa trkačima koji čine sve brojniju aktivnu zajednicu ljudi koji brinu o sebi i svom okruženju. Pozivamo sve trkače i sve organizacije da posete naš sajt serbiamarathon.com i u sekciji CHARITY saznaju na koji način da se priključe.”, izjavio je Veroljub Zmijanac, generalni menadžer Serbia marathona.