Vesti

Još dva meseca  do najvećeg trkačkog spektakla u Srbiji – Serbia Marathon/a

16.09.2019

Prvi Serbia Marathon u organizaciji Atletskog saveza Srbije biće održan 17. novembra 2019. godine sa spektakularnim finišom u Štark Areni. Pored glavne maratonske trke na 42km, biće održan i polumaraton na 21km, kao i trka na 5km.

Prvi Serbia Marathon u organizaciji Atletskog saveza Srbije biće održan 17. novembra 2019. godine sa spektakularnim finišom u Štark Areni.
Pored glavne maratonske trke na 42km, biće održan i polumaraton na 21km, kao i trka na 5km.

Svaki trkač i svaka trkačica za nas su šampioni. Svaki učesnik trka na Serbia Marathon-u imaće priliku da na mestu naših najvećih uspeha, u hramu sporta, oseti isto ono što su osećali i Novak Đoković, Ivana Španović, rukometaši, odbojkaši, vaterpolisti i svi koji su ikada nastupali na borilištu Štark Arene.

Prijave su otvorene: http://serbiamarathon.com/ i cena za rane prijave je još uvek 1800 dinara i traje sve do 01. oktobra.

Dali smo sebi za obavezu, da ovim događajem promenimo sve negativnosti motivišući široku populaciju da trči, ubrza razvitak rekreativnog trčanja kao načina života, novim i drugačijim pristupom. Mi vidimo Serbia Marathon Series kao glavno oruđe u naporu za povećanje broja trkača kod nas.

U okviru Serbia Marathona biće održan i Balkanski šampionat u maratonu na kojem će učestovati predstavnici 20 država članica Balkanske atletske federacije (ABAF), te će već 1. Serbia marathon, biti značajan internacionalni događaj.