Vodič za učesnike 2018 - Serbia Marathon - trkački spektakl godine
srb-mrtn-logo

Vodič za učesnike 2018

1. Trkači preuzimaju brojeve u ATLETSKOJ DVORANI (Bulevar oslobođenja bb) u petak 02.11.2018. u periodu od 10.00-22.00 časova ili subotu 03.11.2018. u periodu od 10.00-22.00 časova.

Trkači koji su se prijavili preko neke grupe mogu podići svoje pakete u subotu 03.11.2018. u periodu od 10.00-22.00 časova ATLETSKOJ DVORANI (Bulevar oslobođenja bb)

Takmičari koji nisu unapred uplatili kotizaciju, moći će to da učine u  Atletskoj dvorani i onda podignu paket.

U nedelju 04.11.2018. paketi će se moći podići od 7.00-09.00 časova i to u ŠTARK ARENI.

U nedelju pakete će moći podići samo oni koji žive izvan teritorije Beograda, i koji su već unapred platili kotizaciju. Plaćanje u nedelju u Štark Areni neće biti moguće. 

MALOLETNE OSOBE –  Njihove učesničke pakete će morati da podignu njihovi staratelji i potpišu dokument gde dozvoljavaju da njihovo dete trči i potvrđuju da je dete zdravo i spremno da nastupi u jednoj od trka.

2. Trkači mogu doći u Štark Arenu od 07.00h, da se presvuku i ostave stvari u Areni. Zadržavanje trkača u periodu do početka trke u Areni neće biti moguće. Naši volonteri će vas uputiti do svlačionica i garderobe.

3. Trkači se presvlače u svlačionicama i svoje stvari ostavljaju volonterima u garderobnom prostoru. Vaše stvari ćete moći staviti u odgovarajuće vrećice. Molimo da ne donosite velike torbe jer njih nećemo moći primiti u garderobi. Trkači će po završetku trke proći kroz garderobni prostor i tada preuzeti svoje stvari. Stvari se preuzimaju na osnovu učesničkog broja, tako da vas molimo da posle trke ne skidate vaš broj sa majice.

4. Svaki takmičar je dužan da pre početka trke zakači svoj učesnički broj na majici (grudima). Ziherice će biti u koverti u kojoj će se nalaziti i broj.  Takmičari moraju da nose isključivo startni broj pod kojim su se prijavili – u suprotnom će biti diskvalifikovani. NA BROJU ĆE SE NALAZITI TELEFONSKI BROJ ORGANIZATORA ALI SAMO ZA HITNE SLUČAJEVE, broj nije predviđen za informacije.

5. Na takmičarskom broju se nalazi čip. Čip služi da se precizno izračuna vaše vreme. Vaše lično vreme počinje da se računa u momentu vašeg prolaska kroz start i zaustaviće se tek kada prođete liniju cilja. Zvanični rezultati  se formiraju, prema pravilima IAAF-a, na osnovu startnog vremena (gun time), a ne čip vremena. Čip vreme služi samo za vašu ličnu informaciju.

6. START OBE TRKE JE 04.11.2018. god. TAČNO U 10h. U zoni starta nije dozvoljen pristup takmičarima bez broja.

7. Svi učesnici trka moraju da budu u startnoj zoni 15 minuta pre starta. Pri zauzimanju startne pozicije takmičari stoje neposredno iza elitnih takmičara. Elitni takmičari stoje neposredno iza startne linije. Rekreativnim takmičarima do starta trke neće biti omogućen ulaz u elitni prostor. Rekreativni takmičari će startovati nekoliko sekundi nakon što startuju elitni takmičari.

8. Trkači su dužni da prate uputstva spikera i sudija na startu.

9. Trkači koji svojim ponašanjem narušavaju raspored i red na startu biće udaljeni sa starta i diskvalifikovani.

10. U zoni starta, takođe, nije dozvoljen pristup kućnim ljubimcima, kolicima za bebe, rolerima, biciklima ili bilo kojoj drugoj vrsti vozila na točkovima.

11. Svi takmičari moraju da prođu kontrolna mesta (check points) na stazi. Ukoliko takmičar iz bilo kog razloga nije evidentiran na ovim kontrolnim mestima – gubi plasman i biće diskvalifikovan.

12. Vremenski limit za završetak trke je 2 sata.

13. Na stazi će se nalaziti samo jedna okrepna stanica, i to za trkače koji trče trku na 10 km.

14. Na okrepnoj stanici nalaziće se osim vode i različiti napici za trkače.

15. Trkači koji se ne osećaju dobro, mogu se obratiti najbližoj lekarskoj službi ili osoblju na okrepnoj stanici i tu sačekaju prevoz do Štark Arene ili do zdravstvene ustanove (u hitnom slučaju). U hitnom slučaju možete takođe pozvati broj organizatora koji se nalazi sa zadnje strane učesničkog broja.

16. Po prolasku kroz liniju cilja, takmičari hodaju do bine gde dobijaju medalju, a zatim nastavljaju do garderobnog prostora gde mogu da podignu svoje stvari i dobiju vodu. 

17. Po izlasku iz garderobnog prostora u dvorani, svim učesnicima su uz učesnički broj na raspolaganju okrepa, voće i ostali pokloni sponzora. 

ČUVAJTE SVOJ BROJ ZA DRUGI DEO OKREPE!

Hvala još jednom na prijavi za Serbia Marathon Series i srećan trening!

ALL RUNNERS ARE CHAMPIONS!

comtrade

NE PROPUSTI TRKAČKI DOGAĐAJ GODINE