Vesti

Upoznajte reprezentativku Srbije, Teodoru Simović, pobednicu Serbia marathon trke na 10km

14.12.2018

Prvi nacionalni maraton  Serbia marathon održaće se 3. novembra 2019, što će ujedno biti i Balkansko prvenstvo u maratonu za 2019. godinu. Tokom 2018. godine održane su pripremne trke na 5 i 10km, a pre Novogodišnjih praznika iskoristili smo priliku da vas upoznamo sa pobednicom trke na 10km, reprezentativkom Srbije, Teodorom Simović. Ko je Teodora […]

Prvi nacionalni maraton  Serbia marathon održaće se 3. novembra 2019, što će ujedno biti i Balkansko prvenstvo u maratonu za 2019. godinu. Tokom 2018. godine održane su pripremne trke na 5 i 10km, a pre Novogodišnjih praznika iskoristili smo priliku da vas upoznamo sa pobednicom trke na 10km, reprezentativkom Srbije, Teodorom Simović.

Ko je Teodora Simović kada nije u atletskoj opremi?

Teodora Simović kada nije u atletskoj opremi je sasvim normalna i opuštena osoba. Mala razlika je kada sam u atletskoj opremi i privatno. Trudim se da sam pozitivna u svakom trenutku. Vreme koje imam slobodno posvetim više mojoj porodici i ljudima koje volim, zapravo to je jako malo vremena, ali tada sam zapravo ta koja je opuštenija nego na stazi.

Kako ste počeli da trčite maratonske trke?

Ja se inače dugo bavim atletikom, bila sam vezana za atletsku stazu, igrom slučaja promenila sam disciplinu, koja me je povela na Svetsko prvenstvo u London, od tada se promenio moj način života i pogled na samu disciplinu koja je posebna, gde se svi bore, gde se svi takmiče, svi se bodre među sobom, srećni su i što mogu da hodaju i da trče.

Kako ste zadovoljni organizacijom prvih trka Serbia marathon-a?

Celokupna organizacija, od starta, do finiša ostavila je jako pozitivan utisak na mene. Pošto sam ja nastupila na trci od 10km ona je bila zahtevnija, posebno drugi deo trke, koji je inače na ovakvim trkama, malo teži. Ove godine sam imala dosta nastupa na trkama koje su takvog karaktera, kod nas u Srbiji, u inostranstvu, kao i na atletskoj stazi, međutim nešto što je mene lično oduševilo na Serbia marathon trci je bila pozitivna atmosfera i energija među svim trkačima, organizatorima, pa i publici. Uživam kada sam deo tako lepe trke, posebno kada su dobar plasman i rezultat na mestu.

 

Tvoj cilj u 2019-toj godini?

Moj plan za narednu sezonu biće definitivno norma za Dohu, što će biti veliki izazov, norma od IAAF-a je pomerena na 2h i 37min što će učiniti da pomerim svoje granice ukoliko želim da ispunim taj kriterijum.

Kada bi imala magičnu moć šta je to što bi prvo uradila?

Kada bi imala jednu magičnu moć, definitivno bi to bilo da učinim svako dete na ovom svetu srećnim.

Koji grad i trku bi volela da posetiš?

Valensija je definitivno grad u koji bi najradije otišla da trčim maraton. Volela bih da obiđem taj grad trčeći.

Kako Serbia marathon može da bude još bolja trka?

Ono što bi ja lično promenila za naredne trke, a to je, da se da na važnosti svakoj trci ponaosob, s obzirom da sam ja u prolazu na 5km bila brža od pobednice na 5km, a da bi kvalitet u obe trke bio na zadovoljavajućem nivou, mislim da se treba znati koja trka ima prvenstvo. Takođe moje mišljenje je da trka na 10km nije bila propraćena kao što je bila trka na 5km, a to nije dobro pošto mnogi ne mogu da steknu vrednost vremenskih rezultata. To su samo neki sitni detalji, koji čine da svaka naredna organizacija bude što bolja.

Najlepši deo trke?

Start trke na svim trkama je uvek euforičan, ali finiš u Beogradskoj areni – teško gde može da bude tako moćan i da se svi trkači osete važnim, bitnim i nagrađenim za svoj uspeh.

Prijave za 1. Serbia marathon koji će se održati 03. novembra 2019. godine, su otvorene. Pored glavne maratonske trke na 42km, održaće se i trke na 5km i 10km, kao i polumaratonska trka na 21. kilometar. Broj trkača je ograničen na 5000 učesnika. Prvih 2500 prijavljenih startninu mogu izmiriti po ranoj i povlašćenoj ceni. Prijavni formular i svi detalji nalaze se na našem sajtu www.serbiamarathon.com