Vesti

SERBIA MARATHON U KALENDARU EAA

26.10.2018

Konvencija Evropske atletske federacije održava se 25. i 26.oktobra u Lozani. Srbiju predstavljaju direktor Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković i savezni selektor Edin Zuković. U dva dana programa održaće se puno seminara i radionica koje će biti predstavljene svim federacijama.   Najbitniji deo prvog dana je kalendar takmičenja EAA, kao i prezentacija sistema kvalifikovanja za […]

Konvencija Evropske atletske federacije održava se 25. i 26.oktobra u Lozani. Srbiju predstavljaju direktor Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković i savezni selektor Edin Zuković. U dva dana programa održaće se puno seminara i radionica koje će biti predstavljene svim federacijama.  

Najbitniji deo prvog dana je kalendar takmičenja EAA, kao i prezentacija sistema kvalifikovanja za SP u Dohi, rang liste IAAF-a, kao i programi podrške nacionalnim savezima kroz projekte.

U izlaganju novog sistema kvalifikovanja za SP prezentovani su ciljevi i značaj ovog načina bodovanja,kao i reakcije federacija na predloge. Ima dosta negativnih komentara, nedoumica u bodovanju, tako da ostaje ljudima iz IAAF-a da u dogovoru sa federacijama resi te dileme. EAA takodje razmišlja o uvodjenju istog sistema kvalifikovanja za takmičenja iz programa EA.  

Drugog dana održane su radionice za direktore saveza i selektora, a na kraju je usvojen i kalendar EAA u kom se nalaze trke Serbia Marathon-a koje će se održati:

Serbia Run 10k/5k (datum trke 04.11.2018. godine)

Serbia Run 10k/5k (datum trke 30.03.2019. godine)

Serbia Marathon 42k/10k/5k (datum trke 03.11.2019. godine)