Vesti

“Serbia Marathon” – trkački spektakl godine po prvi put u Beogradu u Štark Areni

04.11.2018

Danas su održane prve dve trke na 5 i 10km, koje su samo uvertira pred maratonsku trku koja nas očekuje 03. novembra 2019.godine.

Danas su održane prve dve trke na 5 i 10km, koje su samo uvertira pred maratonsku trku koja nas očekuje 03. novembra 2019.godine.

Na trci je učestvovalo više od 3000 trkača i dece, koji su startovali ispred Štark Arene, a ulazili u cilj unutar nje.
Srpski atletičari Miloš Krstić iz Leposavića i Miloš Segedi iz Inđije pobednici su trka na 5km i 10 kilometara, dok su u ženskoj konkurenciji pobedile Teodora Simović iz Novog Pazara na 10km i Nataša Ćulafić iz Partizana na 5km.

Tokom trajanja trke, unutar Arene održan je Atletski izazov za mališane, na kome su najmlađi mogli da nauče osnove “kraljice sportova” u druženju sa najboljom srpskom atletičarkom Ivanom Španović.

Takmičare je dočekalo nekoliko hiljada mališani, koji su ih bodrili u završnici, zajedno sa našim animatorima. Poklone je uručio predsednik Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović: za prvo mesto nagrada je bio TESLA Televizor, drugo mesto TESLA Tablet i treće mesto TESLA Mobilni telefon.

“Presrećan sam kao predsednik ASS, jer je ovo prva manifestacija koja će se održati pod imenom brenda “Serbia Marathon”. Imali smo ovde oko 3000 prijavljenih trkača, bilo je nekoliko hiljada ljudi u Areni. Ponosan sam na sve što smo uradili, sledeće godine se vidimo 03.  novembra na prvom maratonu”, rekao je Veselin Jevrosimović.

Sledeće trke na 5km i 10km biće održane 30. marta 2019. godine.