Vesti

Prvi sastanak sa organizatorima atletskih trka van stadiona

29.08.2018

U petak 24.08.2018. godine u Novom Sadu održan je sastanak kojem je prisustvovao deo organizatora atletskih trka izvan stadiona sa teritorije Vojvodine . Tom prilikom je utvrđeno da je jako važno da se u narednom periodu još više radi na uređenju atletskih trka izvan stadiona, kroz sprovođenje standardizacije i uz podršku Atletskog saveza Srbije kao […]

U petak 24.08.2018. godine u Novom Sadu održan je sastanak kojem je prisustvovao deo organizatora atletskih trka izvan stadiona sa teritorije Vojvodine .

Tom prilikom je utvrđeno da je jako važno da se u narednom periodu još više radi na uređenju atletskih trka izvan stadiona, kroz sprovođenje standardizacije i uz podršku Atletskog saveza Srbije kao krovne sportske organizacije.

Na sastanku su izneti predlozi za dalje funkcionisanje Road Running Asocijacije Srbije u cilju promocija i razvoja trkačke zajednice u Srbiji.

Jedan od zaključaka je da je u narednom periodu potrebna da se pruža uzajamna podrška #SRBMRTN i atletskih trka u Republici Srbiji, koji će uz podršku ASS, doprineti još većoj promociji i razvoju trkačkog pokreta u Srbiji i pomoći organizatorima da podignu kvalitet svojih trka.

Takođe je utvrđen predlog da se u periodu koji sledi utvrdi strategija komunikacije trka iz R. Srbije sa sponzorima kao i unificiranje standarda koji garantuju sponzorima na atletskim trkama izvan stadiona adekvatnu promociju.

Tokom sastanka dogovoreno je da na daljoj standardizaciji i podizanju kvaliteta radi tehnička komisija u koju će biti kooptirani kvalitetni kadrovi od strane organizatora atletskih trka izvan stadiona, a za čijeg je predsednika predložen dr Damir Markovic, predsednik ARK Somaraton Sombor.

Ovakav sastanak se uskoro očekuje i u centralnoj Srbiji sa organizatorima trka iz Centralne, Istočne i Južne Srbije, nakon čega će se utvrditi tačan pravac kretanja i nakon čega će biti utvrđen konačan sastav tehničke komisije.