Vesti

Comtrade generalni sponzor Serbia Marathon-a

08.11.2019

U prostorijama kompanije „Comtrade“ danas je održana Konferencija za medije povodom prvog Comtrade Serbia Marathon-a koji nas očekuje već sledećeg vikenda, u nedelju 17.novembra 2019. godine.

U prostorijama kompanije „Comtrade“ danas je održana Konferencija za medije povodom prvog Comtrade Serbia Marathon-a koji nas očekuje već sledećeg vikenda, u nedelju 17.novembra 2019. godine.

Predrag Momirović, tehnički direktor maratona rekao je da je organizacija  na najvišem nivou u saradnji sa gradom Beogradom i policijom.

“Što se tiče samih trka, imamo tri trke, maraton, polumaraton i trku na 5 klometara. Start je iz pravca Zorana Đinđića sa severne strane Štark arene. Maratonska i polumaratonska trka će startovati u 10 časova, dok će trka na 5 kilometara startovati 15 minuta kasnije. Trase svih trka su sertifikovane, dobićemo tačne rezultate za sve učesnike. Trasa se sastoji od jednog kruga na Novom Beogradu u dužini od 21 km, tako da će polumaratonci trčati jedan krug, a za maratonce je to dva kruga. Trasa uključuje i novi most na Adi, a cilj trke je u Areni. Limit trke na 5 km je 45 minuta, što znači da svi učesnici mogu i lagano da prošetaju. Za polumaraton i maraton je limit trke 6 sati. Manifestacija se završava u 16 časova”, rekao je Momirović.

Jedna od najboljih dugoprugašica i šampionka Srbije u planinskom trčanju, Nevena Jovanović, trčaće polumaraton na Serbia Marathonu i očekuje da se domogne postolja.

„Zahvalila bih se Atletskom savezu Srbije što sam danas ovde i govorim ispred svih učesnika Comtrade Serbia Marathon-a. Čast mi je i zadovoljstvo što ću biti jedna od učesnica polumaratonske trke, i očekujem da budem među prve tri na postolju“, rekla je Nevena Jovanović.

Slobodan Popović, direktor Serbia Maratona zahvalio je kompaniji Comtrade na finansijskoj podršci.

“Svaka manifestacija, da bi bila dobro ogranizovana mora da bude dobro finansirana. Kompanija Comtrade je poslednjih 10 godina uz atletiku, tako je i ovoga puta prepoznala njen značaj. Ono što naš marathon odvaja od drugih, jeste cilj ove trke koji će biti u zatvorenom prostoru, I gde će svi trkači moći da dožive taj ambijent kakav su doživeli naši najveći sportisti. Pozivam sve građane da dođu 17. novembra u Štark Arenu I budu deo I našeg zabavnog programa koji će trajati svih šest sati”, rekao je Popović.

Direktor marketinga kompanije Comtrade, Ljubomir Ristić, poručio je da je veza kompanije Comtrade i sporta veoma jaka.

“Moglo bi se reći da je sport neodvojivi deo kulture naše kompanije, da predstavlja deo naše DNK. Naročito je to slučaj sa atletikom – podsetio bih da je predsednik kompanije Comtrade bio vrlo uspešan atletičar. I danas se u Comtrade-u neguje sportski duh, postoji trim staza, sportski teren, teretana sa trenerom – sve na raspolaganju zaposlenima. Koji to koriste i vole, što pokazuje i činjenica da će na ovom Comtrade Serbian Marathon-u trčati preko 30 Comtrade-ovaca. Zato je bilo veoma logično da mi pružimo i institucionalnu podršku, te smo tako sa velikim zadovoljstvom potpisali ovaj ugovor”, rekao je Ljubomir Ristić.

Zvanično osiguranje svih učesnika maratona je Sava osiguranje.

Ova manifestacija će imati i humanitarni karakter, a predstavnik udruženja plućne hipertenzije Srbije, Mirko Glavinić se tom prilikom zahvalio svima što su pozvani da budu deo ovako značajne manifestacije, kako bi se podigla svest o obolelima od plućne hipertenzije.